Gül Tatlısı Tarifi

Malzemeler; 

·        3 buçuk su bardağı un

·        1 su bardağı yoğurt

·        3 su bardağı şeker

·        1 su bardağı irmik

·        1 paket vanilya

·        1 paket kabartma tozu

·        15-20 adet badem

·        Yarım su bardağı sıvı yağ

·        Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı

·        Yarım limon

Şerbetin hazırlanışı;

Şekerimizi tencereye alıyoruz. 3 Su bardağı suyu şekerin üzerine ekleyip kaynatmaya başlıyoruz. 5 dakika kaynatıp suyumuz şerbet haline geldiğinde limon suyumuzu ilave edip ocağın altını kapatıyoruz.

Hamurun hazırlanışı;

Önceden erittiğimiz tereyağını geniş bir kabın içine boşaltıp sıvı yağ, yoğurt ve sonrasında irmiği ilave ediyoruz. Malzemelerimiz iyice karıştırıyoruz. Azar azar unumuzu, sonra kabartma tozumuzu ve daha sonrasında vanilyamızı ilave ediyoruz.

Malzemelerimizi iyice karıştırdıktan sonra kalan unumuzu da ilave ediyoruz. İyice hamur kıvamına gelene kadar yoğurup sonrasında üzerini kapatıp 15 dakika dinlenmesi için bırakıyoruz.

Dinlendirdiğimiz hamurumuzu 4 eşit parçaya ayırarak parçalardan bir tanesini merdane yardımıyla açıyoruz. Hamurumuzu olabildiğince ince açıyoruz. Sonrasında açtığımız hamurda su bardağı ile yuvarlak şekiller oluşturuyoruz.

Bardak yardımıyla 4 yuvarlak parça kestikten sonra bunları hepsi bir öncekinin yarısının üstüne gelecek şekilde sıralıyoruz ve ilk sıradakinden tutup sararak rulo haline getiriyoruz.

Rulo haline getirdikten sonra tam ortasından kesip 2 adet gül elde etmiş oluyoruz. Diğer kalan hamurları da aynı şekilde sararak rulo haline getirin.

Bademlerin hazırlanışı; 

Bademlerimizi kâseye alıp üzerine kaynayan su ekleyip 10 dakika bekletiyoruz. Kaynar suda bekleyen kabukları yumuşamış bademleri soyuyoruz. Hazırladığımız gül tatlılarımızın üzerlerine bademlerimizi diziyoruz. Gül tatlımızı önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında altı ve üstü kızarıncaya dek ortalama 25-30 dakika pişiriyoruz. Soğuk şerbetimizi, fırından çıkarıp soğumasını beklediğimiz gül tatlısının üzerine döküyoruz.

Afiyet olsun.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski