Çim Bakımı Nasıl Yapılır?

Çim Bakımı Nasıl Yapılır?

Organik bahçe bakımı teknikleri, sebze bahçeniz için olduğu gibi çimleriniz ve çiçek bahçeniz için de faydalıdır. Sağlıklı bahçe bakımı prensiplerine uyarsanız zehirli kimyasal maddeler ve sentetik gübrelere ihtiyacınız kalmayacaktır.

Çimler nasıl beslenir?

Senede bir defa sonbahar mevsiminde çimlerin üzerine 6 – 12 mm kalınlığında kompost döşeyin ya da çimler İçin özel üretilmiş organik gübre kullanın. Çimleriniz için çok fazla gübre kullanırsanız çok hızlı büyüyecek ve hastalıklara karşı daha hassas olacaklardır.

Çim nasıl biçilir?

Çimlerinizi sık sık biçin ama köklerinin güçlü olmasını istiyorsanız 5cm’den fazla kısaltmayın. Gübre ihtiyacını azaltmak İçin, biçtiğiniz çimleri toprağın üzerinde bırakın. Çürüyen çim artıkları toprak İçin besin kaynağı olacaktır.

Çim nasıl sulanır?

Çimleri çok sık sularsanız kökleri yüzeye yakın olur. Haftada bir veya gerekirse haftada iki defa özenle sulayın, Ne kadar su verdiğinizi ölçmek istiyorsanız, otomatik musluğun yakınına düz kenarlı bir kavanoz yerleştirin. Kavanozda 25mm su toplanınca başka bir bölgeyi sulamaya geçebilirsiniz.

Evcil hayvanların idrarını temizleyin!

Bir kedi veya köpeğin çimlerinize işediğini görürseniz, otun kavrulup sararmasını engellemek için o bölgeyi suyla yıkayın.

Yabani otlarla doğal mücadele!

Yabani otları kontrol altına almak için düzenli bir program takip ederseniz kimyasal maddeler olmadan yabani otlarla başa çıkabilirsiniz. Otların sarmasını engellemek İçin bahçede ekim yapılmamış bölge kalmamasına özen gösterin, Tarhları malçlı toprak örtüsüyle kaplayın. Çimlerde fark ettiğiniz beyaz bölgelere hemen çim tohumu ekin. Çimlerinizi sık sık biçin ama çok kısaltmayın. Otların 5 – 7 cm uzunlukta olması, daha sağlıklı büyümelerini ve yabani otlara fırsat vermemelerini sağlar. Çimleri sık sık biçerseniz yabani otların tohum saçan çiçek başlarını da biçmiş olursunuz,

Kuraklık ve yabani otlar

Toprak kuru olduğunda yabani otları söküp atmak, toprağın daha fazla nem kaybetmesine sebep olacaktır. Bunun yerine bir çapayla yüzeydeki otları temizleyin.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski