Sonbahar Ayında Fotoğraf Çekmenin İncelikleri

Yaprakların dökülmesiyle, havalar soğuduktan sonra yağmur da yağmaya başlayınca sonbahara geldiğimizi anlarız. Sonbahar ayının bu tip özelliği fotoğraf çekmek insanlara oldukça güzel ortam sunmaktadır. Konumuz fotoğraf çekmek olunca mevsimler veya ışık koşulları mutlak derecede çekmiş olduğunuz karelere de yansıyacaktır. Durum böyle olunca da bu durumdan dış faktörleri de bakış açısına ayrıca da göz önüne de almadan fotoğraf çekmeye girişmemek gerekmektedir. Bu etkenleri bildikten sonra fotoğraf çekmeye yönlenirsek çok daha iyi bir fotoğraf ortaya çıkacaktır.

Her mevsim fotoğrafınızı gerçekten büyük ölçüde etkilemektedir. Çünkü her mevsime ayrı bir manzara ayrı bir renk ışık ve ortam vardır bunlar fotoğrafı apayrı bir güzelliği kavuşturur. Sonbahar ise mevsimlerin içeriğinde en farklı olan sonucu alındığı mevsimden birisidir. Sonbaharın fotoğrafa olan etkisini temel olarak iki şekilde görebiliriz:

Hava şartları

Sonbahar mevsimi artık yazın verdiği sıcağı kaybetmesi ve yeşil olan ağaçları dökmesi mevsimin kendine has bir ortamı çıkması bu mevsimin geldiğini gösteren fotoğraflar çıkartacaktır. Fotoğraf çekecek birisiyse bu çıkan yaratılan ortamı kendine lehine çevirip güzel fotoğraflar çıkarmayı bilmelidir.

Duygusal şartlar

Sonbaharda özellikle de açık olan havada yapılmış olan çekimlerdeyse yaprağın sarı tonlarını, yaprak kalmamış olan ağaç dalları, hafif bir sis ile pus romantiklik ve etkili bir hissiyat oluşturmaktadır. Bu şekil fotoğraflardaysa kadrajın içerisine eklenebilecek parlak renk (şemsiye, yağmurluk vb.) çok daha dikkat çeken fotoğrafın oluşturulmasını sağlamaktadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski