Network Mühendisi Nedir? Network Mühendisi Nasıl Olunur?

 

Network Mühendisi Nasıl Olunur?

Günümüzde dünyanın her yerinde popüler bir meslek grubu haline gelen network mühendisliği birçok kişi tarafından icra edilen bir meslek dalı haline gelmiştir. Network mühendisi olmak için üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren bölümlerinden bilgisayar mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, enformatik ve yazılım mühendisliği gibi bölümleri tamamlamak gerekir. 

Birçok devlet ya da vakıf üniversitelerinden bu eğitimler alınabilmektedir. 4 yıllık lisans bölümlerinin haricinde 2 yıllık bilgisayar programcılığı eğitimi alan kişiler de bu işi yapabilmektedir. Elektronik alanında eğitimini tamamlayan kişiler yazılım kurslarına katılarak bilgisayar teknolojilere yönelebilirler. 

Network Mühendisi Nedir?

Şirket ve kuruluşların kablosuz ağ servislerinin desteklendiği bilgisayar ağlarını planlayan, denetleyen ve uygulama becerisine sahip kişiler network mühendisi olarak tanımlanır. Network mühendisleri tasarım, planlama ve teknik özellikler ile ilgilenen aynı zamanda sorun giderme, yönetim ve günlük bakım işleri ile ilgilenirler. 

Günlük çalışmaların başında yerel ağlar, intranet, geniş alan ağı ve extranet yer almaktadır. Sistemlerin hatasız ve yüksek verimle çalışmasını sağlayabilir ve bütün kullanıcıların sürekli net üzerinden erişim hizmet almasını sağlayabilmektedir. Ağların düzenli çalışmasını sağlayacak donanım ve yazılımın en ince ayrıntılarını iyi bilirler. 

Network Mühendislerinin Sorumlulukları Nelerdir?

Politikaları belirlemek ve uygulamaya koyarak erişimin tanımlanması sağlar ve de ağ sistemlerini güvence altına almaktır.

Yeni çözümler uygulamak ve tasarlamayı sağlamaktır.

Sistem kurulumlarını yönetip sistemin standartlarını tanımlamak, belgelemek ve ağ ortamı oluşturmaktır. 

Veri ağındaki ekipmanlarının bellenim sürümlerini yükseltmektir.

Kurulum esnasında sahada bulunan mühendislere ve müşterilere uzaktan destek sağlamaktır. 

Anahtarlama ve yönlendirme ekipmanlarının olduğu IP ses servislerini ve de güvenlik duvarlarının yapılandırmasını yapmaktır.

İlk kurulumda sorun çıktığı takdirde arızanın bulunması ve uzaktan sorunun giderilmesini sağlamaktır.

Projelerin yönetim ekipleri ile diğer alanlarda çalışan mühendislerin düzenli olarak iletişim içinde kalmasını sağlamaktadırlar.

Güvenlik duvarı ortamlarının IT güvenlik politikasını desteklenmesi ve yönetilmesini sağlamaktır.

Bilgi toplayıp projelerin yönetimini sağlayarak ağın operasyonel durumunu raporlayıp belgelemektir.

Oluşabilecek herhangi bir soruna anında müdahale etmek için telefon ya da e-posta aracılığı ile müşterilere ulaşarak bilgilendirme yapmak network mühendisi nasıl olunur ve neler yapar sorularının cevapları açıklanmıştır. 


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski