Malezya'daki Turistik Şehirler. Malezya Hakkında Önemli Bilgiler

Malezya'daki En İyi Turistik Şehirler

Bu makale, tatilinize yardımcı olacak bir seyahat haritası sunmak için ziyaret etmeniz gereken Malezya'daki turistik şehirler hakkında bilgi vermektedir.

Malezya Hakkında En Önemli Bilgiler

Malezya, iki farklı ada arasında, Tayland'ın güneyinde, Endonezya'nın doğusunda ve Singapur'un güneyinde ve doğusunda yer almaktadır.

Malezya'nın nüfusu yaklaşık 30 milyondur ve en kalabalık şehri Kuala Lumpur'dur.

Rengarenk sokakları ve ibadethaneleri olan bir ülkede en kalabalık etnik grup Malaylar, Çinliler ve Hintliler olarak biliniyor.

Bu ülkede 130 milyon yıllık yağmur ormanları var, dünyanın en güzel adaları ve şnorkelle dalış için efsanevi denizler var, Malezya doğa ve turizm açısından inanılmaz derecede zengindir.

Malezya'daki Turistik Şehirler

1. Putrajaya:

Putrajaya, aslında yapay bir alandır ve Kuala Lumpur'a yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Yapay göller veya devasa parklar görmek istiyorsanız burada çok daha fazla var. Ayrıca  pek çok devlet kurumu da burada yer alıyor. Aradığınız ne varsa burada bulacaksınız. Mutlaka görülmesi gereken yerler arasında:

Pembe cami

Nehir

Başbakanlık

Milenyum Anıtı (Malezya tarihini anlatan bir yapı)

Kongre Merkezi (Burada çok iyi oyunlar gösteriliyor, FantasyRainforest'a RM120'de katılabilirsiniz)

Bütün bu noktalar birbirine çok yakın ve ailelerin çoğu özellikle hafta sonları çocukları ile birlikte ziyarete geliyor.

Tarih, sanat veya doğa arıyorsanız Putrajaya ziyaret etmek için ideal bir bölge değil ama vaktiniz varsa ve tipik bir şehrin nasıl kurulduğunu görmek istiyorsanız Putrajaya'yı görmeden dönmeyin.

Buraya Kuala Lumpur'dan otobüsle gelebilirsin, ayrıca bir tren hattı da var, Kuala Lumpur'daki KL Sentral istasyonundan Putrajaya Central'a giden trene binebilirsin.

2. Kuala Kumpur:

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur, 8 milyon nüfuslu ve devasa bir şehirdir. Malezya'nın en önemli turistik şehirlerinden biri olarak kabul edilen bu devasa şehirde aklınıza gelen her şeyi bulabilir ve görebilirsiniz. Mutlaka görülmesi gereken yerler arasında:

Merdaka Meydanı

Jamek Camii

Küçük Hindistan

Çin Mahallesi

KLCC Otopark

Petronas İkiz Kuleleri

Theen Hou Tapınağı

Perdana Botanik Bahçesi

Batu Mağaraları



3. Yağmur Ormanları:

Malezya'da görülmesi gereken yerlerden biri kuzeyde, Tayland sınırında yer alan 130 milyon yıllık yağmur ormanıdır. Ormanlarda yerli Malezyalılarla birlikte filler, kaplanlar ve daha birçok hayvan normal hayatlarını yaşıyor.

Burayı görmeden dönmemeli, Kuala Lumpur'dan arabaya binip bu ormanların 5 saat uzaklıkta olduğu yere gitmemelisiniz.

Hemen arkasında harika bir göl ve yağmur ormanı var ve gece safarisi yaparak Rafflesia adlı bir çiçeği görebilirsiniz, bu çiçeğin kökleri yoktur, iki hafta içinde açar, sonra ölür ve dünyanın en büyük çiçeği olarak bilinir.

Göreceksiniz ormanın ortasında bu bölgede yaşayan, evlerinde telefonu ve interneti olmayan, jeneratörlü elektrik kullanan, ahşap evlerde yaşayan ama çok mutlu olan kabileler var.

Bu tur öğle yemeği dahil 300 - 400 RM arasında değişiyor, sabah 8'de kalkacak ve öğleden sonra 3 civarında döneceksiniz.

Seyahate çıkarken yanınıza küçük bir çanta alabilir ve kıyafet, küçük bir atıştırmalık ve hatta sıcak havalarda güneş kremi ve gözlük gibi ihtiyacınız olan şeyleri getirebilirsiniz.



4. Penang:

Yolda sizi Müslüman mahalle ve köylerin karşıladığı Penang Adası'nda yöresel bir yemek için durabilir ve çok güzel bir alışveriş merkezi olan Gurney plaza adlı alışveriş merkezini ziyaret edebilirsiniz.

Bu arada, Penang'ın neden bu isimle anıldığını biliyor musun? Bu palmiye ağacına benzeyen bir ağaçtır ve meyvesinin adı Penang'dır.

Ayrıca Malezya'nın en iyi turistik şehirlerinden biri olan Penang'da şehrin en iyisi olan gemi restoranında et yemekleri yemeyi deneyebilirsiniz. Fiyatları 50 - 70 ringgit civarındadır ve yanında balık pazarının başında bir yer olan deniz ürünleri restoranından balık satın alabilirsiniz hemen yanındaki restoranda yiyebilirsiniz, 100 gram balık yaklaşık 18 - 20 ringgittir, ancak ıstakoz veya kalamar çok pahalı, 100 gram 70 ringgittir.

Penang'daki Georgetown'u ziyaret edebilir, yoldayken harika manzarasıyla dikkatinizi çekecek ve giriş ücretsiz olan Miami Beach'te değeri yüksek onlarca eski tarihi konak ve tarihi yapıları sevenleri görebilirsiniz. 

Balıkçılık, şu anda adanın turizmin yanı sıra ana geçim kaynağı ve balık çiftlikleri kurdukları için yılda 1,5 milyar dolara eşdeğer balık ihraç etmeye başladılar.

5. George Town:

George Town aslında Kraliçe Victoria Saat Kulesi'nin bulunduğu yerden başlıyor. Saat kulesini o zamanlar burada İngilizler yönettiği için yapmışlar. Genelde hediyelik eşyalar satılıyor ve aileler hafta sonları çay ve yemek için bir araya gelip kaynaşıyor.

Çok özel bir müze olan ünlü Pinang Peranakan Sarayı'na gidebilir ve tüm ekipmanları, mücevherleri görebilirsiniz.

Bu bölgede İslam, Taoizm ve Hinduizm olmak üzere 3 büyük din bir arada yaşıyor ve burada bölgenin en ünlü Hindu tapınağı olan Sri Mahamariamman Tapınağı (1883'te inşa edilmiş) yer alıyor. Hemen arkasında Tao Tapınağı, hemen önünde ise Müslümanların gözde camilerinden birisi bulunuyor.

George  Town duvar resimlerini kaçırmayın, çünkü bu duvar resimleri genellikle Lebuh ah quee ve bitişik sokaklarda bulunur.

6. Penang Sokakları:

Malezya'da pek çok kişinin gözde caddelerinden biri olan Penang Adası'ndaki George Town sokakları özellikle Instagram fotoğrafları çekmek istiyorsanız bu sanatla süslenmiş duvarlara hayran kalacaksınız. 65 katlı Top Komtar Penang Floors'u ziyarete gidin, çelik halatlarla yürüyün, bu aktiviteyi sadece burada 30 dakika deneyebilirsiniz, burası dünyanın en yüksek yapı noktası olarak bilinir, bu aktiviteye Sky Walk denir.

Bu binayı kasıtlı olarak gelen turistleri çekmek için bu şekilde tasarlamışlar, çok sayıda turist bu deneyimi yaşamak için buraya akın ediyor, binanın girişinde Japon Yemekleri Sokağı adlı bir bölüm var.

Penang Tepesi adlı bir tepeye fünikülerle gidebilirsiniz, şehri yukarıdan görmek için mükemmel seçenektir.

Penang Tepesi, Penang'ı tepeden görebileceğiniz yeşil bir coğrafi alandır ve zirveye ulaştıktan sonra her türlü hayvanın bulunduğu yemyeşil yağmur ormanlarının ortasındaki The Habitat Penang Tepesi'ne gidebilirsiniz.

1910 yılında Çinli Budistler tarafından yaptırılan ve tam 20 yılda tamamlanan Kek Lok Si (Cennet Tapınağı) ziyaret edebilir ve içinde özel fotoğraflar çekebilirsiniz.

Monkey Beach, Penang'ın en güzel plajlarından biri olarak bilinir ve bu parkta doğada yürüyüş yapabilirsiniz.

Yüzlerce kelebeği görebileceğiniz Penang Kelebek Çiftliği’ni de mutlaka ziyaret etmeniz önerilir.

7. Langkawi:

Malezya'da yılda 3,5 milyon turisti ağırlayan en çok ziyaret edilen turistik şehirlerden biridir ve içinde aşağıdaki yerleri ziyaret edebilirsiniz:

Kilim Karst Geoforest Parkı

Umgawa Zipline Eko


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski