Profiterol Yapılışı


Profiterol

Küçük hamur toplarının içindeki krema ve üzerindeki çikolata sosuyla ağızlara şölen yaşatan profiterol tatlısının malzemeleri:

   1,5 su bardağı su,

   150 gram tereyağı,

   4 adet orta boy yumurta,

   1,5 su bardağı un.

Kreması İçin:

   2 adet yumurta sarısı,

   2 su bardağı süt,

   1 çay bardağı un,

    yarım yemek kaşığı tereyağı,

   2 çay bardağı toz şeker,

   1 paket vanilya,

   1 yemek kaşığı nişasta,

Üzeri İçin:

   yeşil toz fıstık,

   1 paket hazır çikolatalı sos,

   2,5 su bardağı süt.

 

Profiterol Tatlısının Yapılışı

1 paket hazır çikolata sosunu derin bir tencere içine koyun ve 2,5 su bardağı sütü üzerine yavaş yavaş karıştırarak dökün. Pişirirken sürekli karıştırın. Üstünün kaymak bağlamaması için ara ara karıştırarak, soğumaya bırakın.

150 gram tereyağını ve 1,5 su bardağı suyu derin bir tencerenin içine koyun. Tencereyi ocağa koyun ve ara ara karıştırarak, kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra 1,5 su bardağı unu üzerine ekleyip, çok hızlı bir şekilde hamur haline gelene kadar karıştırın. Hamuru ocakta 2 dakika kadar sürekli karıştırarak pişirin.

 Pişen hamuru ara ara karıştırarak, ılımaya bırakın. Ilık hale gelen hamurun üzerine 4 tane yumurta kırıp mikser ile karıştırın. Bütün yumurtaları hamurun üzerine aynı anda kırmayın, birini kırıp karıştırdıktan sonra diğerini kırın. 4 yumurtayı da kırıp karıştırdıktan sonra hamurunuz yapışkan ve yumuşak bir hale gelecek.

Hazırladığınız hamuru krema sıkma torbasına koyun. Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serdikten sonra her birinin arasında 2 cm boşluk olacak şekilde yuvarlak toplar halinde hamuru sıkın.

Hazırladığınız fırın tepsisini önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin. Hamuru 30-35 dakika arası pişirin. Hamur piştikten sonra 10-15 dakika fırının kapağını açmayın. Eğer fırını hemen açıp içindekini dışarıya çıkarırsanız kabaran hamurunuz sönecektir.

Profiterolün iç kreması için derin bir tencereye 2 su bardağı süt dökün ve üzerine 2 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı un, 1 yemek kaşığı nişasta ve 2 adet yumurta sarısını ekleyip iyice çırpın. Koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Koyu bir kıvam aldıktan sonra üzerine yarım yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilyayı ekleyip son bir kez karıştırın.

Soğuyan profiterol toplarını yan kısımlarını bıçak ile kesin ve hazırladığınız kremayı içine sıkın.

Hazırladığınız çikolata sosunu içlerini doldurduğunuz topların üzerinde gezdirin ve son olarak yeşil toz fıstığı üzerine serpiştirin ve profiterol tatlısını servis etmeye hazırsınız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski