Kürdan Nasıl Yapılır?

Çok küçük olmasına rağmen son derece kurtarıcı olabilen kürdanlar nasıl yapılır?

Kürdanlar ile Neler Yapılır?

Boyutuna nazaran işlevselliği bir hayli yüksek olan bu ufak çubukların genelde yemeklerin ardından dişlerin arasını temizlemek için kullanıldığını çok sık görürüz. Ama kürdanlar bundan çok daha fazlasını yapabilir. Örneğin bir maket tasarımında.

Güzel mimari yapılar, devasa gemiler ve hatta kocaman bir şehir tasarlarken dahi kürdanlar çok yardımcı olacaktır. Kürdanlarla kendinize bir masa lambası bile modelleyebilirsiniz. Ya da lezzetli bir kanepe yapımında da kürdandan yardım alabilirsiniz. Peki, ama tüm bunları yaparken kullandığımız kürdan nasıl üretiliyor?

Kürdan Yapım Aşaması

Kürdan yapımında genellikle sert ağaçlar kullanılır ama nadiren de olsa dikenden de kürdan yapılır. Ağaçtan kürdan yapımı sırasında tercih edilen ağaçların sert yapılı olması çok büyük önem taşır. Bu kürdanı dayanıklı kılar. Ağaç, budaklarından temizledikten sonra önce dairesel kesim makinelerinde belirli ölçülere getirilir. Kütükler oluşturulur.

İlk kabuk katmanı, soyma makinesi ile temizlenir. Sonrasından kıyım işlemi ile şeritler oluşturulur. Bu şeritler kürdan kesme makinesine uygun şekilde yerleştirilebilmesi için rulo haline getirilir. İşlem sırasında ıslanan kürdanlar kurumaya bırakılır. Klasik yemek kürdanları için işlem bundan ibarettir. Eğer estetik kürdanlar elde edilmek istenirse çeşitli renklerde ve desenlerde boyanması mümkündür.

Dikenden Kürdan Yapımı

Kürdan Ağacı olarak bilinen "Acacia Sieberiana" familyasından olan dikenimsi ağaçtan kürdan elde etmek, sert kabuklu ağaçlardan kürdan elde etmekten çok daha kolaydır. Çünkü Kürdan Ağacı'na bakar bakmaz fark edeceğiniz ilk şey sanki bir fabrikadan çıkmışçasına düzgün formdaki dikenler olacaktır. tek yapmanız gereken bu Kürdan Ağacı'nın üretimini yapmak ve tıpkı bir meyve gibi kürdanlarınızın büyümesini beklemek.

Ağaçtan Mı Dikenden Mi?

Ağaçtan mı yoksa dikenden mi kürdan elde etmek daha kolaydır? Maliyeti bir ağacı kesip kıyım makinesinden geçirmekten çok daha ucuza gelen hatta "soyma, kıyma, kesme ve doğrama makinelerinin" ciddi maddi yükünden kurtaran bu yöntem çok daha kolaydır. Maliyet ve zamandan kazanç sağlamanın yanı sıra dikenden elde ettiğiniz kürdan doğayı ve yeşili korumak adına daha çevre dostu bir tercih olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski