Kaktüs Yetiştirmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Kaktüs, yapısı itibari ile her yerde bakılabilen bir bitkidir. Kaktüs bitkisini her yerde süslemeler yapmak için kullanmanız mümkündür. Kaktüsünüzün bakımını yapmak size zahmet vermez ve çok kolaydır. Bu yazı da sizlere “kaktüs ne zaman sulanır, kaktüsün çiçek açması için neler yapılabilir, kaktüs bakmanın ince detayları, Kaktüs türleri” gibi birçok bilgiyi toplayıp sizlere sunduk.

 Kaktüs çöl şartlarında yaşayabilecek kadar dayanıklı bir bitki türüdür. Zahmetsiz ve kolay bakılan kaktüsler uygun şartlar sağlanırsa çok uzun süre yaşayabilirler. Kaktüsler genel olarak iki çeşittirler. Dikenli kaktüsler, Dikensiz kaktüsler (sukulentler).

Ne Tür Toprak Kullanılmalı?

Kaktüsler çöl bitkileri olduğundan fazla su istemezler. Kaktüs yetiştirirken kullanılacak topraklar su tutmayan topraklar olmalıdır. Su tutan torf karışımı topraklar kullanırsanız kaktüsünüz kısa sürede çürüyecektir. Kaktüs yetiştirmek için perliti bol olan kum karışımı toprak kullanmalısınız. Bu toprakların içinden su hızlıca süzüleceği için kaktüsünüzün kökleri daha rahat edecektir.

Kaktüsler Nasıl Gübrelenmeli?

Kaktüsler zor şartlarda bile yaşayabilseler bile daha güzel görünmeleri ve büyümeleri için vitaminlere ihtiyaç duyarlar. Kaktüsler için hazırlanan özel kaktüs vitaminleri kullanılabilirler. Kullanıldığı taktir de kaktüsünüz çok daha canlı kalacaktır. Kaktüslerin vitaminleri nisan ve mayıs aylarında verilmelidir. Zamanın da verdiğiniz vitaminle kaktüsünüzün dayanıklılığını ve yaşama süresini uzatabilirsiniz. Kaktüsler sonbahar ve kış gibi soğuk aylarda kendilerini tamamen korumaya almak için uyurlar. Özellikle bu dönemlerde kaktüs bitkilerine vitamin verilmemelidir.

Çiçekleri Ne Zaman Açar?

Kaktüs bitkisi çiçek açtığında evinize rengarenk bir görünüm katar. Kaktüslerin çiçekleri genelde boru, huni ve çan şeklindedir. Kaktüsler küçük oldukları dönem de asla çiçek açmazlar. Bir kaktüs ilk çiçeğini yetişkin döneminde açmaktadır. Eğer kaktüsünüzün çiçek açmasını istiyorsanız sabırla bakımlarınızı yaparak beklemelisiniz.

Ortam Isısı Nasıl Olmalıdır?

Kaktüsler çöl bitkisi olması sebebi ile ısıya karşı çok hassastır. Kaktüsü evinizde bakıyorsanız evin en iyi güneş alan kısmına koymalısınız. Kaktüs aslında soğuk havalara da dayanıklı bir bitkidir. Havanın soğuk olması kaktüsünüzü öldürmez fakat gelişimini yavaşlatır. Kaktüsünüzün özellikle çiçek açmasını istiyorsanız kesinlikle uzunca süre güneş almalıdır.

Kaktüs Sulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Suya fazla ihtiyaç duymayan kaktüs bitkisine ne zaman su vereceğinize karar verebilmek için toprağına bakmanız yeterlidir. Toprak çok kuruysa sulamanız bitkinizin gelişimi açısından önemlidir. Haftada bir kez bol su verin. Burada önemli bir nokta saksının altında tabakta biriken suyu boşaltmayı unutmayın.

Kaktüsünüze yılda bir defa vitamin vermeniz faydalı olacaktır. Kaktüsünüzün aldığı ışık yeterli gelmezse büyümesi de biçimsiz olur. Kaktüsünüzle ilgilenirken kendinizi korumak için kalın bir eldiven giymeyi ihmal etmeyin.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski