Evde Hazırlanabilecek Soğuk İçecekler

Yazın sıcağından bunaldığınızda içinizi ferahlatacak soğuk içecekleri evinizde yapmak da oldukça kolay. Bu birbirinden lezzetli soğuk içecek tarifleri ile hem serinleyeceksiniz hem de evden çıkmanıza gerek kalmayacak. Şimdi soğuk içecek tariflerine bir göz atalım.

1.      Limonlu Buzlu Çay: Buzlu çay tarifi için ihtiyacımız olan malzemeler: Çay, limon suyu, bal (şeker de kullanılabilir) ve buz.

Öncelikle çayımızı demleyelim. Daha sonra demlediğimiz çayı bir sürahiye alıp buzlar yardımı ile soğutalım. Sonra sürahiye limon suyunu ekleyelim. Tatlandırmak için bal veya şeker ekleyebilirsiniz.

Ardından sunmak istediğiniz kişi sayısıyla orantılı olarak su ekleyip buzdolabında soğumaya bırakalım. Afiyet olsun!

2.      Buzlu Kahve: Buzlu kahve tarifimiz için ihtiyacımız olan malzemeler: Filtre kahve ve buz. İsterseniz yumuşatmak için süt de ilave edebilirsiniz.

Kahvemizi french presse koyalım ancak normalin aksine üstüne soğuk su ekleyelim. Sıcak kahveye koyduğunuzdan daha fazla filtre kahve koymanız gerekebilir. Sonra french pressi buzdolabına koyalım ancak süzme işlemini soğuduktan sonra yapalım. Soğutup süzdükten sonra buzları da ekleyerek buz gibi kahvenin tadını çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!

3.      Çikolatalı Milkshake: Çikolatalı milkshake tarifi için ihtiyacımız olan malzemeler: Süt, çikolata ve çikolatalı dondurma.

Öncelikle bir çorba kaşığı olacak kadar çikolata eritelim. Eritilmiş çikolata ve sütü blender yardımı ile karıştıralım. Ardından 2 top çikolatalı dondurma ekleyip karıştırmaya devam edelim. Milkshake kıvama geldiği zaman bardağınıza alıp soğuk içeceğinizin tadını çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!

4.      Soğuk Matcha Çayı: Soğuk matcha çayı tarifi için ihtiyacımız olan malzemeler: Matcha çayı tozu, bal, süt ve buz.

1 yemek kaşığı matcha tozu, 1 yemek kaşığı bal, 1 bardak süt ve dilediğiniz kadar buzu blender ile kıvama gelene kadar karıştırın. Sonrasında bardağınıza alabilir, dilerseniz biraz daha buz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski