Kurban bayramı nedir? Kurban Bayramı mesajları

Kurban Bayramı, Hicri takvimine göre her yıl Zilhicce ayının 10. günü başlar ve 4 gün sürer. 2023 yılında, 2023 yılı Kurban Bayramı 28 Haziran'da başlayıp 1 Temmuz'da sona erecek. Bu bayram, Hz. İbrahim'in oğlu İsmail'i Allah'a kurban etmeye niyetlendiği ve son anda Allah tarafından bir koçla değiştirildiği olayı anmak amacıyla kutlanır. Müslümanlar, bu bayramda maddi durumları uygunsa bir hayvan keserek, etini ihtiyaç sahiplerine ve akrabalarına dağıtırlar. Kurban Bayramı, hac ibadetinin yapıldığı döneme denk gelir ve bayram süresince Müslümanlar birbirlerine tebrik mesajları gönderirler.

Kurban Bayramı mesajları:

1. Kurban Bayramınız mübarek olsun! Allah kabul etsin. Sevdiklerinizle birlikte sağlık, mutluluk ve huzur dolu nice bayramlar geçirmeniz dileğiyle.

2. Bu Kurban Bayramı'nda da sevdiklerinizle bir arada, huzur ve bereket dolu günler yaşamanız dileğiyle. İyi bayramlar!

3. Gönüllerin birleştiği, sevgi ve saygının pekiştiği, dostluk ve kardeşliğin güçlendiği bu özel günde, Kurban Bayramınız kutlu olsun.

4. Sevdiklerinizle birlikte, güzel anılar biriktireceğiniz, sevgi ve muhabbet dolu bir Kurban Bayramı geçirmeniz dileğiyle. Bayramınız mübarek olsun!

5. Dualarınızın kabul, kurbanlarınızın makbul olması dileğiyle, tüm İslam alemine hayırlı ve huzurlu bir Kurban Bayramı dilerim.

6. Sevdiklerinizle bir arada, huzurlu ve mutlu bir Kurban Bayramı geçirmeniz dileğiyle. Allah kabul etsin, bayramınız mübarek olsun!

7. Dostlukların, sevginin ve birliğin pekiştiği bu mübarek günlerde, Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım. İyi bayramlar!

8. Paylaşmanın ve yardımlaşmanın önemini hatırlatan Kurban Bayramında, sevdiklerinizle birlikte güzelliklerle dolu anılar biriktirmeniz dileğiyle. Bayramınız kutlu olsun!

9. Gönüllerin birleştiği, sevgi ve hoşgörünün hakim olduğu bu özel bayramda, aileniz ve dostlarınızla mutluluk dolu günler geçirmeniz temennisiyle. Kurban Bayramınız mübarek olsun!

10. Kurban Bayramı'nın getirdiği bereket, sevgi ve huzurun, tüm yıl boyunca sizinle olması dileğiyle. İyi bayramlar, bayramınız kutlu olsun!

11. Bu mübarek Kurban Bayramı'nda, dualarınızın kabul, kurbanlarınızın makbul olması temennisiyle. Sevdiklerinizle sağlık ve mutluluk dolu nice bayramlar dilerim.

12. Sevgi dolu yüreklerin, paylaşmanın ve yardımlaşmanın egemen olduğu bu güzel günlerde, Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, ailenize ve sevdiklerinize sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski