Anneler Günü Ne Zaman Kutlanmaya Başladı? Anneler Günü Mesajları

Anneler Günü, annelerin ve annelik duygusunun önemini vurgulamak ve annelere olan sevgi, saygı ve takdiri göstermek amacıyla kutlanan özel bir gündür. Anneler Günü, dünya genelinde farklı tarihlerde kutlansa da, birçok ülkede Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanır. Türkiye'de de bu tarihte kutlanmaktadır.

Anneler Günü'nün tarihçesi, antik Yunan ve Roma dönemlerine kadar uzanır. Bu dönemlerde, ilkbahar festivallerinde ana tanrıçalar onuruna kutlamalar düzenlenirdi. Modern Anneler Günü ise Amerikalı aktivist ve yazar Anna Jarvis'in çabalarıyla başlamıştır. 1907'de Jarvis, annesinin anısına bir anma töreni düzenledi ve ardından Anneler Günü'nün resmi olarak kabul edilmesi için kampanya başlattı. 1914'te Amerika Birleşik Devletleri'nde Anneler Günü Mayıs ayının ikinci Pazar günü olarak kabul edildi. O zamandan beri, dünya genelinde birçok ülke bu geleneksel kutlamaya katıldı.

Anneler Günü için örnek mesajlar:

1. Sevgi dolu kalbin ve sonsuz sabrınla hayatıma ışık tutan dünyanın en güzel annesi, Anneler Günü kutlu olsun! Seni çok seviyorum.

2. Benim için her zaman orada olan ve desteğini esirgemeyen kıymetli annem, Anneler Günü'n kutlu olsun. Seninle gurur duyuyorum ve seni çok seviyorum.

3. Hayatımın her anında bana rehberlik eden, sevgi ve şefkatle büyüten değerli annem, Anneler Günü'n kutlu olsun. Seni sonsuz sevgi ve minnetle anıyorum.

4. Bana verdiğin sevgi, anlayış ve ilgi için teşekkür ederim, canım annem. Anneler Günü'n kutlu olsun. Seni her zaman seveceğim.

5. Annem, hayatımın en güçlü ve en fedakar kadını, bugün sadece senin için özel olan Anneler Günü'n kutlu olsun! Seni çok seviyorum ve her zaman yanındayım.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski